Hvis du søger frivillig hjælp

Frivillige står klar med hjælp og fællesskaber til ukrainske flygtninge, der kommer til Skive Kommune.

Følg os på Facebook: Skiveegnen hjælper Ukraine.

Her ser du en liste over lokale foreninger, grupper, virksomheder, privatpersoner osv. i Skive Kommune, som står klar til at hjælpe. Vi opdaterer løbende listen. 

 • Tøj, pleje, møbler og mad
 • Rådgivning og tolkning
 • Fællesskab og fritid
 • Transport og praktisk hjælp

Fremgår jeres frivillige hjælp ikke på listen, så kontakt os gerne på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller slå jeres tilbud op på Facebook: Skiveegnen hjælper Ukraine, så sørger vi løbende for at lægge dem ind her.

 


Tøj, pleje, møbler og mad


Rådgivning og tolkning

 • Hverdagsrådgivning på Skive Bibliotek
  Onsdage kl. 16 - 18 tilbyder Dansk Flygtningehjælp rådgivning på Skive Bibliotek. Både nyankomne flygtninge og flygtninge med flere års ophold kan opleve små og store udfordringer i mødet med de danske myndigheder og systemer. Systemerne kan virke tunge og bureaukratiske i forhold til den enkeltes situation, og hjælp fra en frivillig hverdagsrådgiver er en virkelig god håndsrækning. Hverdagsrådgiverne kan hjælpe med at forstå brevet fra kommunen, lave cv/jobansøgning, logge ind med MitID, Aula, Eboks og lign.
  Du behøver ikke tilmelde dig, kom bare ind på Skive Bibliotek, Østergade 25, 7800 Skive - onsdage kl. 16 - 18.

 • Ukrainian-in-denmark.dk
  Ukrainske flygtninge i Danmark finder her én samlet indgang til viden om Danmark. Hjemmesiden kan bruges af både flygtninge, værtsfamilier, kommuner og andre med kontakt til ukrainske flygtninge.
  Hvordan kommer man til lægen, og siger man 'Hr.' til sin kollega? Og hvad betyder undervisningspligt? Som ny i Danmark er der nok at finde ud af.
  Hjemmesiden drives af DCR Dansk Flygtningehjælp.

 • Dansk Flygtningehjælps psykosociale telefonrådgivning 33 73 53 14 (åben fra 30.3.)
  Her kan ukrainske flygtninge få krisehjælp på deres modersmål. Telefonrådgivningen er åben klokken 9 - 10 og 17 - 18 på alle hverdage. I det tidsrum kan ukrainske flygtninge modtage umiddelbar defusing, få besvaret enkelte spørgsmål eller aftale et tidspunkt for en opfølgende samtale. Børn unge og voksne er velkomne til at henvende sig.

 • BørneTelefonen på ukrainsk
  Børns Vilkår har åbnet en ukrainsk talende børnetelefon. Mere information på https://bornsvilkar.dk/ukraine/.
  På siden er der også gode råd til ukrainske familier med børn, som er flygtet fra krigen, og nu opholder sig i Danmark.

 • Røde Kors' eftersøgningstjeneste
  Hjælper mennesker med at genetablere kontakten til deres nærmeste, hvis de er blevet adskilt på grund af krigen. 

 • Røde Kors' sundhedsklinik
  Tilbyder basal sundhedshjælp til alle mennesker i Danmark, som ikke har dansk cpr-nummer og dermed ikke har adgang til det danske sundhedsvæsen. Det omfatter fx også ukrainske flygtninge, som endnu ikke har fået en midlertidig opholdstilladelse. Nærmeste Sundhedsklinik er i Århus, Ryesgade 1, 2. sal, 8000 Århus C. Åben: Mandag og torsdag kl. 17-20. Kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., 31 71 61 64 (telefon besvares på dansk og engelsk)

 • CP Danmark
  Stiller sin social- og psykologfaglige rådgivning til rådighed for flygtninge fra Ukraine, som har cerebral parese eller tilsvarende handicap.

 • Підтримай Україну! - Support Ukraine in Denmark
  Samlet info fra alle ukrainske foreninger i Danmark og Ambassaden.


Fællesskab og fritid

 • Gratis teaterforestilling 'Mus og venner' i Skive Theater
  Skive Theater tilbyder en gratis teaterforestillinge for ukrainske flygtninge i Skive Kommune: ”Mus og Venner” søndag den 6. november kl. 14.00 - ca. 14.45. Det er en forestilling for børn og voksne fra 3 år. Mere information her: https://skiveteaterkreds.dk/events/mus-og-venner/
  Tilmelding senest torsdag den 3. november kl. 12 til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 • International fællesspisning i Egeris
  Egeris Kirke har torsdagene den 17. november  kl. 17.30 - 19.30 international fællesspisning (man er velkommen til at gå før, hvis man fx har små børn, der skal i seng). Medbring mad til det fælles "Ta'-selv-bord" svarende til det antal I kommer. Vi glæder os til et spisefællesskab på tværs af alder, kultur og religion. Hvis der er spørgsmål, er I velkomne til at kontakte Estrid Læssøe tlf. 61 50 85 97.

 • Leg- og læringsklub i Glyngøre
  Hver tirsdag kl. 16 - 18 er der en leg- og læringsklub på Glyngøre Skole for børn og unge ukrainske flygtninge i alderen 5 - 16 år. Leg- og læringsklubben drives af Dansk Flygtningehjælp. Man behøver ikke tilmelde sig, man kan bare møde op på Glyngøre Skole, Skovbakken 4, Glyngøre, 7870 Roslev.

 • Durup idræts- og svømmehal
  Gratis adgang for ukrainske flygtninge i svømmehallen og i Durup fitness i den offentlige åbningstid.

 • Meetingpoint for ukrainere i Oddense
  Meetingpoint holder lige nu en lille pause, men man er velkommen til at kontakte Charlotte, hvis man gerne vil deltage, når det evt. starter op igen. 
  Hver mandag kl. 16.30 - 18.30 har alle ukrainere mulighed for at mødes i Oddensehus, Andrupvej 1c, 7860 Spøttrup. De voksne kan mødes, dele erfaringer og hygge sig, og der er plads til at børnene kan lege og evt. spille fodbold. Alle ukrainere er velkomne - uanset om man har boet her længe eller lige er kommet hertil. Kontaktperson: Charlotte Just, 20 32 14 25, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Venskabsfamilier
  Flere danske famlier fra Skive og omegn tilbyder at være venskabsfamilie for ukrainske flygtninge famiilier. Fx invitere hjem og spise en gang imellem, præsentere og fortælle om dansk kultur og hvordan vi lever her, måske hjælpe med praktiske ting. Kort sagt tilbyder at være den ukrainske families danske venner, der tager familien ved hånden og hjælper dem med at finde sig til rette.
  Kontakt: Elsemarie Trøst, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og 2141 9484 eller Berit Kjølhede,  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., 2245 3026 - Kultur på TværsFølg på Facebook

 • Ukrainsk skole i Skive
  To gange om måneden mødes børn og unge med ukrainske baggrund og hygger, leger og lærer. Alle i alderen 4 til 18 er velkomne. Børnene og de unge er delt op i tre grupper: små - mellem - store. Man taler ukrainsk sammen, lærer om dansk og ukrainsk kultur, danser, laver kreative ting osv. Skolen er arrangeret af Lastivka. Kontakt Iryna Shevchenko, 53 88 22 03, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

 • Dansk Flygtningehjælps Fritidskorps
  Foreningslivet og fritidsaktiviteter er en stor del af børns liv, det giver selvværd, mulighed for at blive del af et nyt fællesskab og meget andet. Men nogle gange har man brug for en ekstra hånd til at få en god opstart i det danske foreningsliv. Frivillige brobyggere klæder forældrene på til at støtte op om deres børn når de går til en fritidsaktivitet. Kontakt: Ann-Sofie Quist, 26 77 64 59, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Folder fra DGI på ukrainsk om deltagelse i foreningslivet 
  Rigtig mange danskere deltager i foreningslivet indenfor fx kultur, idræt eller socialt arbejde. Det er derfor en god måde at blive en del af lokalmiljøet på - både for børn, unge og voksne.

 • Venligcafe på Skive Bibliotek
  Onsdage kl. 16 - 18. Her mødes alle typer mennesker og taler om stort og småt på dansk, hygger sig og får eventuelt hjælp med lektier, papirer osv.
  Kontakt Benthe Rolin, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., Kultur på Tværs Følg dem på Facebook

 • Skive fH - håndbold
  Tilbyder ukrainske børn og unge at spille håndbold hver onsdag kl. 16 - 17.30 i Skivehus Hallen sammen med 20 andre børn fra Skive fH.

 • Sy-klub for Ukrainske kvinder
  Der er gratis sy-klub hver tirsdag kl. 17.30 - 20:00 i Asylgade 4, 7800 Skive. Det er muligt at komme gratis ind til Skive med bus/tog og hvis man ikke kan finde vej kan man blive hentet ved stationen første gang.
  Sy-klubben har fået doneret/købt brugte symaskiner, så alle kan få en symaskine med hjem til egen bolig, når man har lært at bruge den.
  OBS: holdet er fyldt men tag kontakt til Jette Nielsen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du gerne vil være med. 

 • Hygge, kaffe og strik
  Vi er nogle kvinder, der drikker kaffe, snakker og strikker den første tirsdag i hver måned klokken 9.30 i Indre Mission Durup, Hovedgaden 43, Durup, 7870 Roslev. Vi har så meget garn liggende, og håber du vil hjælpe med at strikke strømper, bamser og meget andet til Ukraine og mange andre steder.
  Kontakt: Greta og Lars, telefon 27 13 92 54, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Facebookgruppe Skiveegnen hjælper Ukraine
  Hvis du gerne vil i kontakt med andre ukrainere i Skive Kommune og frivillige der tilbyder hjælp, så er det en god idé at melde sig ind i denne gruppe.

 • FacebookgruppeHelp DK&UA Sallingsund FC, Skive Futsal.
  Hvis du gerne vil i kontakt med andre ukrainere i den del af Skive, der hedder Salling, så er denne Facebookgruppe et godt sted at starte.


Transport og praktisk hjælp

 • Med hånd og hjerte
  Tilbyder praktisk hjælp af enhver art, fx til indkøb, komme på plads i den ny bolig osv.

 • Gratis printe og bruge internet og computer på Skive Bibliotek
  Alle nye flygtninge kan gratis bruge internet, computer og printe. Kontakt: 99 15 70 00, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

 • Gratis lån af lokaler
  Der kan gratis bookes lokaler flere steder i Skive Kommune. Du kan se en oversigt og kontaktinfo på Frivilligcenter Skives hjemmeside.
  Ukrainske flygtninge har desuden mulighed for gratis at låne lokaler ved Egeris Kirke. Kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., 21 24 36 05   

Kontakt

Søndergade 16C, 7800 Skive
Tlf.: 22 10 21 48
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Telefontid
Mandag - torsdag kl. 10 - 16

Åbningstid
Onsdag og torsdag kl. 13 - 16