Nyt projekt: Kom videre mand

Vi søger to eller tre gruppeledere til projektet

Har du lyst til at gøre en forskel for nogle helt almindelige mænd i en helt ualmindelig livssituation?

Har du lidt tid du vil bruge på en god sag, så er du måske en af vores nye gruppeledere? Se hele beskrivelsen her og send din ansøgning. Vi glæder os til at høre fra dig.

”Det, jeg har fået mest ud af, er at høre, at der er nogen, der roder med de samme problemer, som jeg selv gør.”
Deltager på et Kom Videre Mand forløb

Kom Videre Mand

Som noget helt nyt er vi i gang med at starte gruppeforløb op for mænd i Skive og omegn.

Mange mænd kan have svært ved at dele deres tanker og følelser når livet gør ondt. Kom Videre Mand hjælper mænd i krise videre igennem et fællesskab med andre mænd i samme eller lignende situation. Kom Videre Mand er et gratis tilbud. Vi tilbyder et nyt fælleskab en gang om ugen for 8 mænd i 8 uger. Hver uge har møderne konkrete emner, der er udviklet af mænd til mænd, for at give værktøjer til at komme videre. Måske er du blevet skilt, opsagt eller er stressramt. Måske har du bare brug for et nyt fællesskab, der kan bringe dig videre.  Grupperne kan have en bestemt målgruppe eller være en blandet gruppe med plads til mænd i forskellige situationer. Kom videre mand er udviklet i et samarbejde mellem Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark og Socialt Udviklingscenter SUS.

“Jeg har et forholdsvis lille netværk, og jeg ville ikke stresse eller misbruge det for meget, for på et tidspunkt, risikerer man jo, at folk bliver trætte af at høre på det.“

Deltager på et Kom Videre Mand forløb

HVem kan have glæde af et 'kom videre mand' forløb?

Alle mænd kan have glæde af et forløb, særligt når man står midt i eller har været igennem store livskriser og omvæltninger

Der kan være rigtig mange forskellige situationer, hvor det kan gøre hele forskellen, at tale med andre i lignende eller tilsvarende situationer. At dele, lytte, snakke, forstå og blive forstået skaber stærke fællesskaber.

 • Stress
  Er du stresset eller på kan du ikke overskue tingene? Vil du gerne undgå stress? Er du på vej videre efter en stressrelateret sygemelding? 
 • Sygdom
  Har du været syg i længere tid? Har du fået konstateret en kronisk sygdom? Har du sygdom i familien?
 • Arbejdsløshed
  Er du blevet opsagt fra dit arbejde? Ønsker du at komme videre efter opsigelse eller arbejdsløshed? Er du ledig og har svært ved at forholde dig til den nye situation?
 • Skilsmisse
  Står du midt i en skilsmisse? Prøver du at forhindre et brud? Har du svært ved at komme videre efter en skilsmisse?
”Jeg synes, læringen har været fantastisk. For hele relation med at sidde i en gruppe og snakke om den samme problemstilling, kontra at sidde som syg med en psykolog – det er to vidt forskellige ting.”
Deltager på et Kom Videre Mand forløb

Kommende projekter: Fokus på unge og ensomhed

I Skive kommune er der mange unge der føler sig ensomme

Gennem vores kontakt med kommunens medarbejdere, foreninger og borgere i Skive kommune er det tydeligt, at der er en stor gruppe unge, der oplever ensomhed, isolation og følelsen af ikke at høre til eller ikke have venner og netværk. Det arbejder vi målrettet med at gøre noget ved.

Vi vil gerne være med til at starte en ny forening op lokalt, og vi undersøger, hvem, hvordan og på hvilken måde det kan lade sig gøre. Om det er Ventilen, Plexus, Headspace eller noget helt femte vi skal starte i Skive er ikke afgørende. Vi undersøger mulighederne og det vigtige er, at vi får nogle flere og bedre tilbud til de mange unge i vores område, der har det svært.

Hvis du har gode ideer eller gerne vil være med til at udvikle projektet hører vi selvfølgelig meget gerne fra dig. Kontakt os her.

Frivilligcenter Skive | Møllegade 5, 7800 Skive | +45 22102148 - Kontakt